Macarena Solervicens
Cup del Museu Fenosa · 02.03.2024 - 12.04.2024

Galatea, en la mente de la máquina y en el corazón del ruido
2021-23 · 42.26 · Àudio

Obra creada imaginant el món mental d'una màquina. A través de la seva escolta, es busca recrear la possible experiència de consciència i percepció d'una entitat artificial, explorant les complexitats de la seva existència i la seva relació amb l'entorn. L'obra convida a endinsar-se en el procés de fusió entre la màquina i la seva creadora, donant lloc a una entitat que esborra els límits entre l'humà i l'artificial.

Macarena Solervicens

Macarena Solervicens és una compositora i dissenyadora de so xilena resident a Berlín. Ha estudiat enginyeria de so a la Universitat de Roma II, música electrònica al Conservatori Santa Cecilia de Roma, composició al Saint Louis College of Music i art sonor a la Universitat de Barcelona.

Ha treballat en diversos projectes teatrals, de dansa i cinematogràfics, presentats i reconeguts en festivals internacionals. Alhora, es dedica a la creació de música electroacústica, so experimental i art sonor, i realitza projectes interdisciplinaris que profunditzen en la interrelació entre art, música i tecnologia.

El seu enfocament compositiu fusiona el so i la música, explorant els límits de totes dues disciplines per aconseguir una unitat cohesionada. Per a això, fa servir una combinació d'instruments tradicionals, sons sintetitzats i concrets que manipula per trobar una dimensió expressiva i experimentar amb noves estètiques musicals.
Buscar